Politica privind avantajul injust

Ne asumăm responsabilitatea de a lua toate măsurile rezonabile cu efect imediat în scopul prevenirii oricărei acțiuni care ar putea diminua divertismentul dvs. când jucați pe pagina noastră sau care i-ar conferi un avantaj injust altui jucător care ar putea fi oponentul dvs. în joc.

În acest sens, interzicem toate practicile neloiale (inclusiv utilizarea anumitor programe asociate pokerului online). Procedăm în acest sens pentru a ne proteja clienții și integritatea sistemelor noastre.

Ce sunt practicile neloiale?

O practică neloială este orice tip de practică (inclusiv dar fără a se limita la utilizarea programelor de tip BOT [BOTS], a inteligenței artificiale, utilizarea de conturi multiple și/sau practici întreprinse în colaborare cu alți jucători) utilizată de unul sau mai mulți jucători, cu unul sau mai multe conturi, care l-ar pune pe un alt jucător, care nu se angajează într-o astfel de activitate, în dezavantaj competițional, iar caracterul injust sau neloial al acestui tip de activitate constă în faptul că succesul ei este bazat în mare măsură pe tăinuirea față de și/sau pe inducerea în eroare a respectivului jucător. O modalitate de a reflecta asupra acestui tip de practică este să vă gândiți dacă un grup de jucători căruia i se prezintă informații despre această practică ar considera, într-o mare proporție, că ea este neloială.

Exemple de practici pe care le considerăm neloiale (vă rugăm să aveți în vedere că această listă nu are caracter exhaustiv, ci ilustrează doar tipurile de practici pe care le considerăm neloiale în orice situație):

1. Conturi multiple:

O persoană care are mai multe conturi, fie pe numele său sau pe alt nume, în scopul de a juca cu aceste conturi simultan, fie la aceeași masă, fie la mese diferite. În orice caz, conform Termenilor și Condițiilor noastre, niciun utilizator nu poate avea mai mult de un cont.

2. Conivență:

Doi sau mai mulți jucători care își împărtășesc cunoștințele și colaborează pentru a avea un avantaj în fața altor jucători de la masă.

3. Manipularea clasamentului:

Jucătorii pierd intenționat partide de joc pe mize mici pentru a ocupa un loc mai mic în clasament decât ar ocupa în mod normal.

4. Extragerea profilului de jucător:

Anumite companii oferă spre vânzare programe create special să extragă profilurile jucătorilor, care apoi pot fi vândute sub forma unor baze de date enorme cu promisiunea că informațiile achiziționate vor putea fi utilizate de către cumpărător în avantajul propriu împotriva altor jucători. Astfel de programe adună informații despre dvs. fără a fi detectate, informații care sunt apoi vândute și pot fi utilizate împotriva dvs. când jucați online.

Aceste programe se bazează pe istoricul mâinilor jucate de un anumit utilizator și, de regulă, folosesc următoarele metode: citirea ecranului, citirea conversațiilor "Dealer Chat" și accesarea, cu ajutorul unui astfel de program, al istoricului mâinilor direct din calculatorul personal al jucătorului.

5. Utilizarea programelor de tip "BOT":

Anumite companii oferă spre vânzare programe ("BOȚI") create special pentru a participa la un joc în locul unui jucător real (uman) și pentru a-și ascunde forma și utilizarea sa în acest scop față de ceilalți jucători, evitând detectarea sa de către pagina de jocuri de noroc online. Aceste programe sunt oferite cu promisiunea explicită de a-i oferi eventualului cumpărător beneficiul unui avantaj injust în fața celorlalți jucători care nu folosesc programul respectiv.

Interzicem/Descurajăm utilizarea tuturor programelor online?

În mod clar, nu. Chiar pagina noastră web oferă programe de joc online. Obiectivul nostru este, însă, de a oferi și promova un mediu de joc corect și o experiență de joc optimă pentru toți jucătorii noștri.

Cum se poate distinge între programele permise și cele nepermise? Nu este adevărat totuși că multe dintre aceste programe sunt destinate antrenamentului și dezvoltării abilităților de joc?

Nu dorim să interzicem programele care îi conferă unui jucător un avantaj în fața celorlalți jucători. Un simplu avantaj nu echivalează cu un avantaj injust; un avantaj injust reprezintă în cele din urmă un tip de fraudă, la fel ca și încălcarea vieții private și furtul de date.

În primul rând, distincția pe care o facem nu se bazează pe faptul că un program conferă sau nu un avantaj unui jucător în fața jucătorilor care nu utilizează programul respectiv și nici pe conținutul programului în cauză.

Din punctul nostru de vedere, factorii cheie care definesc categoria de programe a căror utilizare dorim să o interzicem pe pagina noastră este: înșelăciunea și încălcarea politicii noastre de confidențialitate privind datele personale ale clienților noștri.

Cu toate acestea, dorințele clienților noștri au întâietate cu privire la modul în care acționăm în această privință. De exemplu, nu avem nicio îndoială asupra faptului că trebuie să eliminăm toate elementele care compromit integritatea jocului sau subminează încrederea clienților noștri în faptul că nu vor fi niciodată dezavantajați în mod injust când joacă pe pagina noastră. Aceasta este direcția în care ne îndreptăm eforturile. Însă clienții noștri vor avea întotdeauna ultimul cuvânt cu privire la ceea ce doresc să joace și cu cine. În cazul în care clienții noștri doresc să joace împotriva programelor de tip BOȚI, atunci vom lua în serios această cerere. Subliniem însă că vom depune toate eforturile necesare pentru a ne asigura că jucătorii noștri nu sunt înșelați și că politica de confidențialitate privind datele lor personale nu este încălcată.

Ceea ce interzicem în mod categoric sunt programele: (i) care sunt promovate ca având o funcție cheie ce îi conferă cumpărătorului/utilizatorului un avantaj injust (de multe ori este utilizat chiar termenul "(a) trișa") în fața celorlalți jucători, cu alte cuvinte, promițând să-l ajute pe jucător să trișeze; sau (ii) a căror utilizare de către cumpărător/utilizator este menită să rămână ascunsă față de ceilalți jucători sau față de "operator" (cu alte cuvinte, în sala de jocuri de noroc online); sau (iii) care fură date protejate prin lege (de exemplu, identitatea jucătorilor), încălcând astfel reglementările internaționale în domeniul drepturilor de autor și normele cu privire la protecția datelor.

Bineînțeles că unele dintre companiile care creează programe pe care noi le considerăm "interzise" (mai precis, care întrunesc criteriile de mai sus) susțin că programele lor nu sunt create în scopul de a-l ajuta pe un jucător să trișeze la jocurile online, ci în scopul de a-l ajuta să-și antreneze abilitățile de joc (cu toate că respectivele companii admit că un jucător lipsit de scrupule ar putea, într-adevăr, să folosească un astfel de program cu intenția de a trișa). Vă rugăm să reflectați un moment asupra acestei afirmații. Ce alt motiv plauzibil ar putea exista pentru a crea și vinde programe care promit să le ofere utilizatorilor un avantaj injust, programe care, în același timp, rămân ascunse față de ceilalți jucători în sala de joc online și care, în realitate, înlocuiesc un jucător la masa de joc, dar în mod neidentificabil pentru toți ceilalți jucători de la masă. Mai mult decât atât, evidențierea unei anumite însușiri în scopul promovării acestor programe (“a trișa"), pe de o parte, alături de refuzul de a-și asuma această însușire a produsului lor, pe de altă parte, sunt practici cel puțin incorecte și cu siguranță această atitudine nu este în beneficiul industriei noastre.

Prin urmare, dacă aceste companii ar fi corecte, atunci ar dezactiva funcția care permite utilizarea ascunsă a programului, deoarece această acțiune nu ar putea compromite pretinsa valoare pe care produsul o are.

Ce măsuri se iau pentru combaterea utilizării programelor de tip BOȚI?

Eforturile noastre se împart în trei categorii diferite: (i) identificare și detectare; (ii) avertizarea/suspendarea utilizatorilor care încalcă regulile; și (iii) măsuri suplimentare prin introducerea de criterii de selectare a clienților.

Măsurile de combatere constând în identificare și detectare sunt deja implementate și se utilizează de mai mult timp. Aceste eforturi continuă să fie îmbunătățite pentru a ne ajuta să detectăm în mod cât mai exact programele de tip BOȚI existente și, mai mult decât atât, să împiedicăm noile programe de tip BOȚI create/lansate pe piață să compromită experiența de joc de pe pagina noastră web.

Utilizarea anumitor programe și a paginilor web aferente în sistemele noastre este blocată în mod absolut. Acestea sunt: WinHoldem, Holdem Memory, PokerBot plus, PokerEdge, Poker Prophecy, Poker Sherlock, PokerBot Pro, Snowie Backgammon, JellyFish Backgammon, BGBlitz, 3DFibs și GNU Backgammon.

Odată identificat, jucătorul care utilizează programe din categoria programelor interzise va primi, de regulă, o notificare în care i se va comunica opinia noastră cu privire la scopul acțiunilor sale și măsurile pe care le vom aplica în cazul în care nu întrerupe imediat utilizarea programului. În cazurile extreme, vom lua măsuri pentru suspendarea contului unui astfel de jucător și pentru reținerea fondurilor existente în cont fără notificare prealabilă, urmând ca apoi jucătorul să fie informat cu privire la măsurilor întreprinse, conform prevederilor legale aplicabile.

Aceste eforturi includ "extragerea de date" sau alte metode invazive de accesare/citire a fișierelor de pe calculatorul meu?

Da, și dorim să vă informăm asupra acestui lucru în mod expres, asupra tipului de date pe care le căutăm, precum și asupra motivului pentru care trebuie să recurgem la această măsură. Cea mai bună metodă de a explica acest proces este prin comparație cu cea mai cunoscută formă de extragere a informațiilor și anume, ceea ce Google, Yahoo, AOL și alte companii asemănătoare fac pentru a strânge date despre utilizatori (printre altele) în scopuri pur comerciale (de exemplu, pentru a vinde profilul unui utilizator agenților de publicitate online). Prin urmare, vă rugăm să luați în considerare ceea ce facem noi. Software-ul nostru automatizat raportează orice procese sau programe rulate de calculatorul dvs. și care au fost identificate ca fiind software interzis conform politicii noastre. Nu scanăm hard drive-ul dvs. și nici nu facem capturi ale ecranului dispozitivului dvs. Datele limitate pe care le recepționăm sunt utilizate doar pentru a examina calculatorul jucătorului în timp ce joacă la mesele noastre, exclusiv în scopul detectării de software interzis aflat în utilizare. Acest tip de monitorizare este și rămâne una dintre măsurile noastre cheie în combaterea abuzului cauzat de utilizarea programelor de tip BOȚI, care, în opinia noastră, aduc atingere intereselor jucătorilor noștri. Pentru informații suplimentare cu privire la politica noastră generală de procesare a datelor vă rugăm accesați pagina Politica de confidenţialitate.

Consecințele Practicilor Neloiale:

Atunci când stabilim, strict din punctul nostru de vedere, că un jucător a recurs la o practică neloială (indiferent dacă s-a obținut un avantaj sau nu), persoana sau persoanele responsabile pentru practica respectivă vor suferi următoarele consecințe:

  • Îi/Le vom trimite un e-mail persoanei/persoanelor care au încălcat regulile noastre, solicitând încetarea imediată a oricăror practici neloiale;
  • Vom suspenda contul persoanei vinovate de respectiva încălcare, în scopul unei investigații detaliate a practicilor neloiale;
  • În plus, ne rezervăm dreptul, la propria discreție, de a închide contul/rile vinovate de respectivele încălcări pe termen nelimitat și de a reține toate fondurile din contul/conturile respectiv/e (a se vedea secțiunile 5, 19 și 21 din Termenii şi Condiţiile de Utilizare)
Modificat/Creat pe 09.08.2016.