Principii de bază

Jocul Responsabil la Sportingbet

Sportingbet este un pionier în domeniul jocurilor online, care a adus pe internet pasiunea pentru jocuri şi pariuri. Suntem în serviciul generaţiei de jucători online, cărora le oferim experienţe emoţionante şi pline de provocări, în cadrul unei oferte de joc responsabile.

Sportingbet doreşte să ofere cea mai sigură şi mai inovativă platfomă de jocuri pentru adulţi din întreaga lume. În cadrul acestei oferte de joc responsabil şi corect, consumatorul poate juca în limita mijloacelor sale financiare şi beneficia de servicii de cea mai bună calitate. Sportingbet se ghidează după trei principii: integritate, corectitudine şi încredere. Din acest motiv, una dintre îndatoririle clare ale companiei Sportingbet este să evite şi să reducă problemele cauzate în urma participării la jocuri de noroc, în special participarea în exces la jocuri. În acelaşi timp, este foarte important să se respecte drepturile persoanelor care participă cu moderaţie la jocurile de noroc, în scopul divertismentului personal.

Jocul Responsabil de la Sportingbet se bazează pe trei piloni: 1. Siguranţa jucătorului, 2. Securitatea jocului şi 3. Protecţia împotriva dependenţei de joc. Lucrăm în colaborare cu instituţii de cercetare, asociaţii şi instituţii terapeutice la elaborarea de măsuri de protecţie a jucătorului şi la crearea unui cadru de activitate responsabil, sigur şi de încredere în domeniul jocurilor de noroc online din Europa.

1. Siguranţa jucătorului

Ne asumăm răspunderea în ceea ce priveşte siguranţa jucătorilor noştri. Protecţia jucătorilor se bazează pe directivele stipulate de EGBA (European Gaming and Betting Association), pe excluderea minorilor de la oferta de produse şi protecţia sferei private, ceea ce include o prelucrare responsabilă a datelor şi a tranzacţiilor financiare. Corectitudinea şi caracterul aleatoriu al produselor oferite sunt strict monitorizate de către autorităţi independente. Şi comunicarea în domeniul marketing-ului este orientată către protecţia jucătorilor: o ofertă corectă de joc promite doar ceea ce poate livra.

2. Siguranţa jocului

Ne asumăm răspunderea în ceea ce priveşte siguranţa ofertei noastre de joc dintr-o dublă perspectivă: pe de o parte, protejăm utilizatorul de greşeli, ca, de exemplu, plasarea involuntară a unui pariu, prin intermediul "ergonomiei jocului". Pe de altă parte, programul de monitorizare online practicat de Sportingbet, ca şi bookmaker-ii noştri experimentaţi garantează protecţie împotriva fraudei. Manipularea pariurilor şi spălarea de bani sunt delicte şi nu jocuri. În această privinţă, lucrăm în strânsă colaborare cu AESS (Asociaţia Europeană a Securităţii Sporturilor) şi EGBA

3. Protecţie împotriva dependenţei de joc: cercetare, prevenire, intervenţie

Marea majoritate a utilizatorilor de pariuri sportive, a ofertelor de casino sau a altor oferte de acest gen participă la joc cu moderaţie, în scopul divertismentului personal. Există tipuri de comportament care sunt inofensive atunci când sunt practicate cu moderaţie (ca, de ex., mersul la cumpărături, practicarea sporturilor, mâncatul sau consumul de alcool), dar care pot lua proporţii la anumite persoane, transformându-se în probleme. Tot în acest fel, participarea la pariuri şi jocuri de noroc poate duce la probleme personale în cazul anumitor clienţi.

In cazul în care doriți să aflați dacă sunteți expus vreunui risc de a dezvolta probleme legate de joc, incercați scurta auto-evaluare de pe siteul de mai jos. Toate răspunsurile dvs. sunt complet anonime şi nu sunt reţinute de sportingbet.

www.divisiononaddiction.org/wp-content/plugins/bbgs-e-screener/


Pentru a le oferi cea mai bună asistenţă clienţilor noştri, toată corespondenţa acestora în legătură cu Jocul Responsabil este centralizată de echipa de "Joc Responsabil" din cadrul departamentului care se ocupă de serviciul cu clienţii. În demersul său privind promovarea unui joc responsabil, Sportingbet colaborează de câţiva ani cu renumitul departament Division on Addiction, Cambridge Health Alliance, un partener academic afiliat al Şcolii de Medicină Harvard. Această echipă lucrează la elaborarea de sugestii destinate clienţilor privind jocul responsabil şi măsura în care aceştia pot participa responsabil la joc. În cazurile în care se ajunge la concluzia că există o dependenţă de joc, participarea la oferta de joc va fi interzisă. După care, clientul va primi sprijin şi consiliere în găsirea de ajutor specializat în zona în care acesta locuieşte.

Responsabilitatea personală este cea mai eficientă formă de prevenire

Sportingbet promovează principiile de bază conform cărora, decizia finală şi responsabilitatea privind durata de joc şi sumele mizate cad în sarcina clientului. Responsabilitatea personală preluată de către client este cea mai eficientă formă de prevenire. Sportingbet se vede responsabil cu susţinerea clienţilor şi încurajarea acestora în a lua decizii responsabile, prin intermediul unei oferte clare de produse, o largă bază de informaţii şi definirea unui tip de conduită.

Protecţia minorilor

Sportingbet exclude minorii (persoanele sub 18 ani) de la participarea la joc. În momentul înregistrării este obligatorie confirmarea clară a faptului că persoana în cauză a atins vârsta majoratului, prin introducerea datei de naştere. De asemenea, la efectuarea primei plăţi din cont se solicită o copie după un document de identitate cu fotografie. Sportingbet îşi asumă în mod serios responsabilitatea în prevenirea minorilor de la a participa la oferta sa de produse. Pentru a asigura o protecţie maximă pentru minori, ne bazăm, însă, şi pe sprijinul părinţilor şi al tutorilor. Vă rugăm, păstraţi-vă secrete datele dvs. de acces la cont (numele de utilizator, parola şi combinaţia întrebare/răspuns).

În plus, vă recomandăm să instalaţi un program de filtrare. Un astfel de software vă permite să restricţionaţi accesul la internet al minorilor. Pentru informaţii suplimentare privind această topică consultaţi site-ul www.saferinternet.org. Programe de filtrare precum www.netnanny.com vă pot oferi o securitate sporită.

Responsabilitate vizavi de probleme

În calitate de "Casă de Jocuri", Sportingbet vă oferă o varietate de jocuri şi pariuri care, pentru marea majoritate a adulţilor, reprezintă o formă de divertisment. Sportingbet îşi asumă răspunderea de a oferi acestor persoane sprijinul şi instrumentele necesare, pentru a face faţă în mod responsabil la riscuri şi de a promova un mediu sigur de divertisment.

Persoanele care au dificultăţi în evaluarea rsicurilor, recunoaşterea propriilor limite sau care suferă de dependenţă, nu sunt în măsură să utilizeze în mod responsabil oferta noastră ca şi o formă de divertisment. Sportingbet îşi asumă şi în acest caz răspunderea, excluzând astfel de persoane de la participarea la jocuri pentru a le proteja.

Puteți solicita ajutor de specialitate pe urmatoarele website-uri:

https://www.centrularmonia.ro/
http://www.themind.ro/dependenta-de-jocuri-de-noroc
http://www.castlecraig.ro/dependenta/dependente-comportamentale/jocuri-de-noroc