Cricket

În afară de următoarele reguli speciale de pariere, se aplică regulile generale de pariere. Cu toate acestea, regulile speciale vor avea prioritate față de regulile generale.

1.) Pariuri pe meci Cine va câștiga meciul? Toate pariurile pe meci vor fi stabilite în conformitate cu regulile oficiale de competiție. În meciurile afectate de vremea nefavorabilă, pariurile vor fi evaluate în funcție de rezultatul oficial. Aceasta include meciurile afectate de un calcul matematic, cum ar fi metoda Duckworth-Lewis. Dacă nu există niciun rezultat oficial, toate pariurile vor fi anulate. În caz de egalitate, dacă regulile oficiale de competiție nu determină un câștigător, se vor aplica regulile „dead heat”. În competiţiile în care un „bowl off” sau „super over” determină un câştigător, pariurile vor fi evaluate în funcţie de rezultatul oficial. În meciurile First Class, dacă rezultatul oficial este de egalitate, pariurile vor fi evaluate conform regulii „dead heat” între ambele echipe. Pariurile pe remiză, în cazul în care acestea au fost oferite, vor fi evaluate ca fiind necâştigătoare. Dacă un meci este abandonat din cauza unor factori externi, pariurile vor fi anulate, cu excepția cazului în care un câștigător este declarat conform regulilor oficiale de competiție. Dacă un meci este anulat şi nu este reluat în curs de 36 de ore de la ora de începere anunţată, toate pariurile vor fi anulate.

2.) Schimbarea locaţiei Dacă meciul nu se mai joacă la locul anunțat, pariul va rămâne în continuare valabil. Aceasta se aplică atâta timp cât locaţia nu a fost mutată pe terenul adversarului (sau în cazul meciurilor internaționale, atâta timp cât locul se află în aceeași țară).

3.) Pariuri pe meci: Șansă dublă Rezultatul meciului va fi una din cele trei opțiuni date? Un scor egal va fi evaluat conform regulii „dead heat”. Toate pariurile pe meci vor fi evaluate în conformitate cu regulile oficiale de concurență. Dacă nu există niciun rezultat oficial, toate pariurile vor fi anulate.

4.) Pariuri pe meci: Pariu fără remiză Cine va câștiga meciul? Dacă meciul se încheie la egalitate, toate pariurile vor fi anulate. Un scor egal va fi evaluat conform regulii „dead heat”. Toate pariurile pe meci vor fi evaluate în conformitate cu regulile oficiale de concurență. Dacă nu există niciun rezultat oficial, toate pariurile vor fi anulate.

5.) Cel mai bun batsman (jucător la bătaie) într-un innings Pariurile câștigătoare trebuie să anticipeze care jucător va realiza cele mai multe run-uri într-un innings individual din orice meci. Pariurile rămân valabile, dacă 60 de over-uri au fost realizate într-un meci test sau First Class Innings, dacă 25 de over-uri au fost realizate într-un One Day International sau 50 de over-uri în innings naţionale. În meciurile 20/20 trebuie realizate 10 over-uri într-un innings. Run-urile realizate într-un Super Over nu sunt luate în considerare. Toţi jucătorii din 11-le de start sunt eligibili, indiferent dacă bat mingea în innings sau nu. Orice pariu plasat pe un jucător care nu face parte din 11-le de start, va fi anulat. Dacă, indiferent de motiv, un jucător se retrage din innings şi nu reia jocul, în momentul retragerii scorul său va fi considerat scorul total. În cazul în care doi sau mai mulţi jucători realizează cel mai mare număr comun de run-uri, atunci se vor aplica regulile „dead heat”.

6.) Cel mai bun bowler (lansator) într-un innings Pariurile câștigătoare trebuie plasate pe jucătorul, care în timpul unui meci, reuşeşte să elimine cei mai mulţi batsmani într-un innings („wickettaker”). Pariurile rămân valabile, dacă 60 de over-uri au fost realizate într-un meci test sau First Class Innings, dacă 25 de over-uri au fost realizate într-un One Day International sau 50 de over-uri în inning-urile naţionale. În meciurile 20/20 trebuie realizate 10 over-uri într-un innings. Wicket-urile luate (batsmanii eliminaţi) într-un Super Over nu sunt luate în considerare. Toţi cei 11 jucători din echipa de start sunt eligibili, indiferent dacă aruncă mingea într-un innings sau nu. În cazul în care doi sau mai mulţi jucători obţin cel mai mare număr comun de wicket-uri luate, atunci se vor aplica regulile „dead heat”.

7.) Număr de run-uri/wicket-uri (eliminări) într-o sesiune Pariurile câştigătoare trebuie să anticipeze numărul de run-uri sau wicket-uri într-o sesiune de joc. Prima sesiune este perioada de joc dintre Start şi Lunch (prânz). A doua sesiune este perioada de joc dintre Lunch şi Tea (pauza de ceai). Sesiunea finală este perioada de joc dintre Tea şi Close of Play (încheierea jocului). În cazul în care au fost realizate mai puţin de 20 de over-uri într-o sesiune de joc, toate pariurile vor fi anulate. Dacă ambele echipe bat mingea într-o sesiune, atunci pariurile vor fi evaluate în funcţie de totalul combinat de run-uri sau wicket-uri.

8.) Run-urile echipei într-un innings/Meci handicap În cazul unui meci cu over-uri reduse, altfel cunoscut sub numele de Duckworth-Lewis, toate aceste pariuri se vor anula.

9.) Run Out-uri/Total six-uri/Total four-uri/Total Wide-uri/Total Stumping-uri/Total Duck-uri/Speciale Meci de o zi sau 20/20 - În cazul unui meci cu over-uri reduse, altfel cunoscut sub numele de Duckworth-Lewis, toate aceste pariuri vor fi anulate, cu excepţia cazului în care linia a fost trasă înainte de reducerea numărului de over-uri.

10.) Run Out-uri/Six-uri/Four-uri/Wide-uri/Stumping-uri/Duck-uripetrecute într-un Super Over nu sunt luate în considerare.

11.) Run-uri individuale - batsman Pariurile câştigătoare trebuie să anticipeze numărul de run-uri marcate de un batsman individual într-un innings sau meci. Dacă batsman-ul nu se confruntă cu o minge în innings, pariurile sunt anulate. Dacă, indiferent de motiv, un jucător se retrage dintr-un innings și nu reia jocul, scorul său va fi considerat scorul total în momentul retragerii. Run-urile marcate într-un Super Over nu sunt luate în considerare.

12.) Wicket-uri individuale - bowler Pariurile câştigătoare trebuie să anticipeze numărul de wicket-uri luate de un bowler individual într-un innings sau meci. Pariurile sunt valabile dacă bowler-ul aruncă cel puţin o minge. Dacă bowler-ul nu aruncă în niciun moment din innings sau meci, atunci pariurile sunt anulate. Wicket-urile obţinute într-un Super Over nu sunt luate în considerare.

13.) Pariuri pe batsmani în meci Pariurile câştigătoare trebuie să prezică cel mai mare punctaj al celor doi batsmani într-un innings sau meci. Ambii batsmani trebuie să bată mingea şi cel puţin o minge trebuie să fie aruncată către unul dintre jucători în innings/meci pentru ca pariurile să rămână valabile. În caz de egalitate, pariurile sunt anulate, dacă nu se specifică altfel. Run-urile marcate într-un Super Over nu sunt luate în considerare.

14.) Pariuri pe bowleri în meci Pariurile câştigătoare trebuie să anticipeze cele mai multe wicket-uri luate de doi bowleri într-un inning sau meci. Ambii bowleri trebuie să arunce cel puţin o minge în meci pentru ca pariurile să rămână valabile. În caz de egalitate, pariurile sunt anulate, dacă nu se specifică altfel. Wicket-urile obţinute într-un Super Over nu sunt luate în considerare.

15.) Cel mai bun parteneriat înainte de primul wicket Care echipă va înscrie cele mai multe run-uri înainte de eliminarea primului batsman? Dacă echipa aflată la bătaie ajunge la finalul over-urilor alocate, îşi ating obiectivul sau are loc o „declaration” înainte de căderea primului wicket, rezultatul va fi scorul total. În scopul stabilirii pariurilor, un batsman, care se retrage din cauza unei accidentări, nu este considerat ca fiind eliminat (wicket). În meciurile cu over-uri limitate, pariurile vor fi anulate dacă innings au fost reduse din cauza unor factori externi, inclusiv vreme rea, exceptând cazul în care pariurile au fost deja stabilite. În meciurile First Class piața de pariuri se referă numai la primul innings al fiecărei echipe. Ambele echipe trebuie să bată mingea.

16.) Cele mai multe six-uri Care echipă va realiza cele mai multe six-uri? În meciurile cu over-uri limitate, pariurile vor fi anulate dacă nu a fost posibil să se finalizeze cel puțin 50% din over-urile programate pentru a fi aruncate, din cauza unor factori externi, inclusiv vreme rea, cu exceptia cazului in care rezultatul pariurilor a fost deja stabilit. Pariurile vor fi, de asemenea, anulate dacă o echipă are mai puține over-uri decât echipa adversă, cu excepția cazului în care rezultatul pariului a fost deja stabilit, înainte ca reducerea de over-uri să aibă loc. Doar six-urile (indiferent de felul cum au fost făcute, legal sau nu) marcate de batsman vor conta ca six-uri totale. Overthrows şi punctele extra nu sunt luate în considerare. Six-urile marcate într-un Super Over nu sunt luate în considerare.

17.) Căderea următorului wicket Câte run-uri va reuşi să înscrie echipa la bătaie, înainte de căderea următorului wicket? Dacă echipa aflată la bătaie ajunge la finalul over-urilor alocate, îşi atinge obiectivul sau are loc o „declaration” înainte de căderea respectivului wicket, rezultatul va fi scorul total. În scopul stabilirii pariurilor, un batsman, care se retrage din cauza unei accidentări, nu este considerat ca fiind eliminat (wicket).

18.) Run-uri în over Câte run-uri for fi înscrise în over-ul specificat? Over-ul specificat trebuie încheiat pentru ca pariurile să rămână valabile, cu exceptia cazului in care rezultatul pariurilor a fost deja stabilit. Dacă un innings se termină pe parcursul unui over, atunci acesta trebuie încheiat, exceptând cazul în care innings este încheiat din cauza unori factori externi, inclusiv vreme rea, caz în care toate pariurile vor fi anulate, cu exceptia cazului in care rezultatul pariurilor a fost deja stabilit. Dacă, indiferent de motiv, over-ul nu începe, toate pariurile vor fi anulate. Punctele extra şi run-urile de pedeapsă în over-ul respectiv contează pentru stabilirea pariului.

19.) Wicket în over Va cădea un wicket în over-ul specificat? În scopul stabilirii pariurilor, orice wicket va conta, inclusiv run-out-urile. Un batsman retras din cauza unei accidentări, nu este considerat ca fiind eliminat (wicket). Dacă un batsman intră prea târziu pe teren (timed out) sau este retras, atunci se consideră că wicket-ul a avut loc la mingea aruncată anterior. Over-ul specificat trebuie încheiat pentru ca pariurile să rămână valabile, cu exceptia cazului in care rezultatul pariurilor a fost deja stabilit. Dacă un innings se termină pe parcursul unui over, atunci acesta va fi considerat ca fiind încheiat, exceptând cazul în care innings este încheiat din cauza unori factori externi, inclusiv vreme rea, caz în care toate pariurile vor fi anulate, cu exceptia cazului in care rezultatul pariurilor a fost deja stabilit. Dacă, indiferent de motiv, over-ul nu începe, toate pariurile vor fi anulate. Punctele extra şi run-urile de pedeapsă în over-ul respectiv contează pentru stabilirea pariului.

20.) Over par/impar Va fi numărul de run-uri marcate în over-ul specificat par sau impar? Zero va fi considerat un număr par. Over-ul specificat trebuie încheiat pentru ca pariurile să rămână valabile, cu exceptia cazului in care rezultatul pariurilor a fost deja stabilit. Dacă un innings se termină pe parcursul unui over, atunci acesta va fi considerat ca fiind încheiat, exceptând cazul în care innings este încheiat din cauza unori factori externi, inclusiv vreme rea, caz în care toate pariurile vor fi anulate, cu exceptia cazului in care rezultatul pariurilor a fost deja stabilit. Dacă, indiferent de motiv, over-ul nu începe, toate pariurile vor fi anulate. Punctele extra şi run-urile de pedeapsă în over-ul respectiv contează pentru stabilirea pariului.

21.) Următorul eliminat Care va fi următorul batsman eliminat? Dacă unul dintre batsmani se retrage rănit sau batsmanii de la Crease (tuşă) sunt diferiți de cei cotați, pariurile plasate pe ambii batsmeni vor fi declarate nule. Dacă nu mai sunt eliminaţi alţi batsmani (pierdute alte wicket-uri), toate pariurile vor fi anulate.

22.) Metoda prin care următorul wicket va fi pierdut Cum va fi eliminat următorul batsman? Rezultatul va fi determinat de către metoda de eliminare a următorul wicket care cade. În scopul stabilirii pariurilor, un batsman, care se retrage din cauza unei accidentări, nu este considerat ca fiind eliminat (wicket). Dacă wicket-ul specificat nu va cădea, toate pariurile vor fi anulate.

23.) Pariuri pe serie Pariurile câştigătoare trebuie să selecteze echipa câştigătoare din serie. Pariurile sunt anulate dacă numărul programat de meciuri din serie nu este completat, cu excepția cazului în care au fost jucate un număr suficient de meciuri pentru a determina rezultatul seriei. În cazul unei serii cu scor egal, regulile dead heat se aplică pariurilor plasate pe cele două echipe în cauză, cu excepția cazului în care a au fost oferite cote pentru rezultatul de egalitate. Pariurile plasate pe remiză for fi necâştigătoare.

24.) Cel mai bun batsman (jucător la bătaie)/bowler (lansator) în serie Pariurile câștigătoare trebuie să selecteze batsman-ul și bowler-ul cu cele mai mari run-uri sau wicket-uri agregate în serie. Toți jucătorii sunt eligibili în acest pariu, indiferent dacă joacă în serie sau nu. La acest pariu pot fi adăugaţi oricând jucători. În toate cazurile în care regulile de mai sus nu acoperă o situație, atunci rezultatul oficial va determina evaluarea pariurilor.