Baschet

(Ultima actualizare: 27.11.2013)

În afară de următoarele reguli speciale de pariere, se aplică regulile generale de pariere. Cu toate acestea, regulile speciale vor avea prioritate față de regulile generale.

1.) Prelungiri: În cazul în care nu a fost specificat altfel, pariurile vor fi stabilite în funcţie de rezultat inclusiv prelungiri. Această regulă se aplică şi la pariurile care fac referinţă la a doua repriză.

1.a.) În prima repriză sunt incluse sfertul 1 şi sfertul 2 şi în a doua repriză sunt incluse sfertul 3 şi sfertul 4. Prelungirile vor fi luate în considerare pentru pariuri pe a doua repiză (cu excepţia cazului în care nu a fost specificat altfel, de ex. 'Pauză/Final') şi pentru pariuri pe al 4-lea sfert (cu excepţia cazului în care nu a fost specificat altfel, de ex. ‘Sfertul cu cel mai mare scor’).

2.) Timp de joc regulamentar: Dacă meciul este abandonat înainte de încheierea timpului de joc regulamentar, rezultatele vor fi considerate oficiale dacă au rămas mai puţin de 5 minute de joc în momentul abandonării meciului. De exemplu:

  • “43” de minute de joc: de ex. NBA (48 de minute timp de joc regulamentar)
  • “35” de minute de joc: de ex. WNBA, NCAAB, FIBA (40 de minute timp de joc regulamentar)

Dacă nu este stabilit altfel, această regulă se aplică la toate pariurile.

Excepţie: În cazul “Pariurilor L!VE” meciurile trebuie să fie încheiate pentru ca pariurile să fie valabile. Dacă meciul va fi abandonat, oricând ar fi, pariurile vor fi anulate, cu excepţia cazului în care pariurile au fost deja decise înainte de momentul abandonului.

3.) Sfertul cu cel mai mare scor: Toate cele patru sferturi trebuie să fie completate. Prelungirile nu vor fi luate în considerare. Dacă meciul va fi abandonat, toate pariurile vor fi anulate, cu excepţia cazului în care, în momentul abandonului, deja fuseseră înscrise cele mai multe puncte în sfertul 4.

4.) Data evenimentului:

  • Baschet SUA: Toate meciurile trebuie să fie jucate în ziua calendaristică programată (a locului de desfăşurare) şi la locul stabilit, în caz contrar pariurile vor fi anulate.
  • Baschet în restul lumii: Dacă un eveniment la care se pariază a fost amânat sau anulat şi va avea loc în termen de 72 de ore de la data de start iniţială, toate pariurile vor fi valabile pentru evenimentul reprogramat.

5.) Pauză / Final: Prelungirile nu sunt luate în considerare.

6.) Echipa cu cele mai multe puncte (Pariuri pe grupă): Dacă o echipă este implicată într-un eveniment abandonat, atunci toate punctele obţinute de acea echipă înainte de abandon contează şi pariurile rămân valabile. În cazul în care unul dintre meciurile echipei implicate nu începe în ziua calendaristică programată (a locului de desfăşurare) şi la locul stabilit, oricare ar fi motivul, pariurile vor fi anulate.

7.) Prima greşeală din meci/repriză/sfert: Acest pariu face referinţă la toate tipurile de greşeli - incluzând greşelile personale şi tehnice. Această regulă se aplică şi la următoarele greşeli.

8.) Prima eliminare pentru greşeli personale: Pariurile vor fi stabilite în funcţie de primul jucător care va fi eliminat în urma efectuării a 6 greşeli baschet “american” şi 5 greşeli în baschet “non-american”. Greşelile tehnice nu vor fi luate în considerare pentru acest pariu.

9.) Division Champions (campionii diviziei): Dacă durata sezonului va fi scurtată, oricare ar fi motivul, pariurile vor fi stabilite în funcţie de campionii diviziei (Division Champion) declaraţi de către federaţia corespunzătoare.

10.) În cazul în care un pariu pe victorie, total sau handicap se încheie cu scor egal şi nu a fost oferită nicio cotă pentru această opţiune, atunci pariurile vor fi anulate.

11.) “Grand Salami”/NBA: Acest pariu face referinţă la numărul total de puncte marcate în meciurile jucate într-o anumită zi. Vor fi luate în considerare doar partidele jucate în acea zi (aşa cum sunt afişate de calendarul NBA). Dacă se vor amâna meciuri sau noi meciuri vor fi adăugate în program după afişarea cotelor iniţiale, atunci toate pariurile vor fi anulate. Dacă se vor abandona meciuri în timpul jocului, toate pariurile vor fi anulate.

12.) "Grand Salami"/Baschet în restul lumii: Pariul face referinţă la numărul de puncte marcate la o anumită dată în care au loc jocuri în ligă.

13.) Toate rezultatele vor fi preluate din statisticile oficiale de pe paginile oficiale ale fiecărei ligi (de ex. box scores) şi vor fi bazate şi pe înregistrări ale meciurilor. În cazul în care statisticile companiei (bazate pe tansmisiunea TV a evenimentului) diferă de statisticile oficiale, pariurile vor fi stabilite în funcţie de statisticile companiei.

14.) Pariuri speciale pe jucători: jucătorul respectiv trebuie să joace în partidă pentru ca pariurile să fie valabile.