Golf

În afară de următoarele reguli speciale de pariere, se aplică regulile generale de pariere. Cu toate acestea, regulile speciale vor avea prioritate față de regulile generale.

1.) Pariuri antepost
Pariurile antepost vor fi anulate în cazul jucătorilor, care fie nu s-au calificat, fie nu joacă într-un turneu din oricare alt motiv.

2.) Evenimente abandonate În cazul în care un eveniment este scurtat sau afectat din cauza condițiilor de vreme, toate pariurile, în afară de cele plasate după ultima rundă încheiată vor fi valabile, cu condiția să fi fost jucate cel puțin 36 de găuri și să fi fost acordat un trofeu. Pariurile plasate după ultima rundă încheiată vor fi anulate. Această regulă nu se aplică, în cazul în care un turneu e jucat pe mai mult de un teren de joc, iar în acest caz, toți jucătorii trebuie să fi jucat prin aceeași rotație. În caz contrar, toate pariurile sunt anulate.

3.) Evaluarea pariurilorToate pariurile câștigătoare vor fi evaluate la cotele afișate pe site-urile noastre în momentul acceptării pariului. Aceasta exclude orice erori evidente. Pariurile vor fi evaluate conform condițiilor de plasare din ofertă, în momentul în care pariul a fost încheiat.

4.) Pariuri pe câștigătorul găurii Pariurile câștigătoare trebuie să prevadă, care din jucătorii cotați vor câștiga gaura. În pariurile pe jucător de tipul 1 x 2, se aplică regula "dead heat". În pariurile pe jucător de tipul 1 2, egalitatea va fi de asemenea oferită și va fi câștigătoare, dacă ambii au același scor în gaură. Dacă un jucător se retrage de la o gaură, celălalt/ceilalți jucător(i) va/vor fi declarat(ți) câștigător(i), indiferent de scorul lor la gaură, dar cu condiția să încheie gaura.

5.) Realizare/Ratare cut Pariurile vor fi anulate în cazul unui jucător, care nu începe turneul. Dacă un jucător se retrage în orice fază după începerea turneului, pariurile vor fi considerate necâștigătoare.

6.) Match play (scor după numărul de găuri câștigate și pierdute) Pariurile câștigătoare trebuie să prevadă câștigătorul la scor după numărul de găuri câștigate și pierdute. În cadrul evenimentelor pe echipe, pariurile simple din ziua finală vor fi stabilite pe rezultatul oficial. Într-un turneu „match play”, câștigătorul va fi jucătorul, care avansează în următoarea rundă sau care devine câștigătorul turneului.

7.) Marja de câștig „match play” Pariurile câștigătoare trebuie să prevadă marja de câștig în cadrul respectivului eveniment „match play”. Rezultatul oficial e luat în considerare în vederea evaluării.

8.) Mingi mitice 2/3 Câștigător va fi jucătorul, care obține cel mai mic scor în respectiva rundă. Dacă toți jucătorii nu încep runda, atunci pariurile sunt anulate. Dacă un jucător se retrage sau e descalificat în timpul respectivei runde, atunci celălalt jucător va fi declarat câștigător. Dacă toți jucătorii se retrag sau sunt descalificați în timpul respectivei runde, atunci pariurile vor fi anulate.

9.) Scorurile jucătorului la gaură Pariurile câștigătoare trebuie să prevadă numărul de lovituri, de care un jucător are nevoie pentru a încheia o anumită gaură. Dacă un jucător nu reușește să încheie o gaură dintr-un motiv anume, pariurile vor rămâne valabile, cu condiția ca gaura să fie încheiată în ziua următoare. Toate pariurile vor fi anulate, dacă nu există nicio posibilitate de a închide gaura. Toate pariurile vor fi anulate, dacă un jucător se retrage în timpul jocului la respectiva gaură.

10.) Evenimente amânate/reprogramate În cazul în care un turneu e amânat, reprogramat sau mutat pe un teren diferit, toate pariurile vor fi valabile.

11.) Pariuri pe liderul rundei Pariurile vor fi evaluate după încheierea respectivei runde și conform condițiilor „each way” oferite în momentul plasării lor. Se aplica regula „dead heat”.

12.) Premii turneu Pariurile câștigătoare trebuie să prognozeze câștigătorul turneului. Dacă un playoff e necesar pentru stabilirea câștigătorului turneului, câștigătorul playoff-ului e declarat câștigătorul turneului. În cazul unui câștig împărțit, operatorul își rezervă dreptul să facă evaluarea după cum vor considera de cuviință în baza tuturor dovezilor disponibile. Regulile „dead heat” se aplică la toate pozițiile din clasamentul unui turneu. De exemplu, în cazul în care condițiile „each way” sunt pentru patru locuri, iar trei jucători sunt la egalitate pe locul al treilea, se va considera că aceștia au ajuns la un dead heat pentru locurile trei, patru și cinci, cu o 1/3 din miză pierdută și 2/3 din miză stabilită la cotele integrale de plasare în cazul unui pariu „each way” pe respectivii jucători. 

13.) Pariuri pe grup în turneu Pariurile câștigătoare trebuie să selecteze jucătorul, care se clasează cel mai sus în cadrul turneului dintr-un grup selectat. În cazul în care oricare din jucătorii din grup nu lansează mingea pentru prima dată la gaură, se vor face deduceri la pariurile pe alți jucători din grup în conformitate cu Regula 4. Jucătorii, care ratează cut-ul, vor fi eliminați cu excepția cazului în care toți jucătorii din grup ratează cut-ul. Dacă se întâmplă asta, cel mai mic scor al etapei va determina câștigătorul. Regulile „dead heat” se aplică, dacă doi sau mai mulți jucători vor fi la egalitate la finalul turneului, cu excepția cazului în care rezultatul e determinat de un playoff. În această situație, câștigătorul playoff-ului este considerat câștigătorul grupului. Pariurile vor fi anulate, dacă doar un jucător ia startul dintr-un grup.

14.) Pariuri pe meciurile turneului Pariurile câștigătoare trebuie să selecteze jucătorul cu cel mai mic scor la finalul turneului, cu condiția să fi fost jucate 36 de găuri într-un turneu de 72 de găuri. Dacă ambii jucători încheie cu același scor, „Egalitatea” este câștigătoare indiferent dacă cei doi jucători implicați contestă ulterior playoff-ul. Ambii jucători din cadrul unui pariu pe meci trebuie să lanseze mingea pentru prima dată la gaură pentru ca pariurile să fie valabile. Într-un turneu jucat pe terenuri combinate, toate pariurile vor fi invalidate, dacă jucătorii nu încheie același itinerariu la terenuri. Dacă un jucător ratează cut-ul, celălalt jucător va fi considerat câștigător. Dacă ambii ratează cut-ul, jucătorul cu cel mai mic scor după „cut”, e considerat câștigător. Dacă un jucător e descalificat sau se retrage înainte de „cut” sau după ce ambii jucători au realizat cut-ul, celălalt jucător e declarat câștigător (chiar dacă celălalt jucător ratează cut-ul). Dacă un jucător e descalificat sau se retrage în rundele de după „cut”, când adversarul/a a ratat deja cut-ul, jucătorul descalificat e considerat câștigător. Dacă ambii jucători se retrag sau sunt descalificați înainte de „cut”, toate pariurile sunt anulate. Aceeași regulă se aplică dacă asta se întâmplă amândurora, după ce au realizat cut-ul.

15.) Selectarea pentru jocul într-o Echipă/Turneu (de ex. Ryder Cup) Pariurile câștigătoare trebuie să prognozeze, dacă un jucător va fi selectat să joace într-o anumită echipă sau turneu. Pentru ca pariurile să fie luate în considerare, jucătorii trebuie să fie anunțați ca făcând parte din echipa de joc la deschiderea ceremoniei.

16.) To hit the fairway (lovirea din zona de joc) Acest pariu e evaluat pe poziția finală a mingii de golf după lovitura inițială. Sursele oficiale vor fi utilizate la evaluare. Dacă niciun rezultat oficial nu poate fi determinat prin aceste surse sau imagini TV, pariurile vor fi anulate.

17.) Ultimul clasat Pariurile câștigătoare prevăd cine va termina ultimul în cadrul turneului. Orice pariuri plasate pe jucătorii, care se retrag înainte de încheierea a 72 de găuri, vor fi evaluate ca pariuri necâștigătoare. Dacă există o egalitate la ultimul loc, vor fi aplicate regulile .

18.) Top 5/10/20 Pariurile vor fi anulate în cazul în care orice jucător nu începe turneul. Dacă un jucător începe și apoi se retrage din orice motiv, pariurile vor fi necâștigătoare.

19.) Pariuri de top pe naționalitate Vor fi luați în considerare doar jucătorii afișați în cadrul acestor pariuri. Pariurile pe neparticipanți vor fi anulate; poate fi aplicată deducerea de la regula 4 la pariurile plasate înainte de retragerea oricăror jucători cotați din cadrul pariului.

20.) Ordin de merit anual/Câștigător oficial după lista premiilor Pariurile câștigătoare trebuie să prognozeze câștigătorul Ordinului de Merit/din lista oficială de premii de la finalul sezonului. Evaluarea e determinată în funcție de ultimul turneu inclus și nu va fi afectată de nicio solicitare sau de modificări ulterioare.

21.) Pariuri pe meci cu 18 găuri/ 36 găuri Pariurile câștigătoare trebuie să prognozeze jucătorul cu cel mai mic scor de peste 18/36 de găuri. Dacă ambii jucători încheie cu același scor, „Egalitatea” este câștigătoare indiferent dacă cei doi jucători implicați contestă ulterior playoff-ul. Pentru ca pariurile să fie valabile, ambii jucători din cadrul unui pariu pe meci trebuie să lanseze prima lovitură la gaură.

22.) Pariuri pe 2 mingi/3 mingi Pariurile câștigătoare trebuie să selecteze jucătorul cu cel mai mic scor peste numărul menționat de găuri. În cazul în care un jucător nu realizează prima lovitură la gaură, toate pariurile vor fi anulate. Odată ce un jucător a realizat prima lovitură la gaură, toate pariurile sunt valabile, indiferent dacă acesta se retrage sau e apoi descalificat din turneu. Dacă la pariurile pe 2 mingi se oferă un pariu pentru „Egalitate”, un scor egal va face ca „Egalitatea” să fie câștigătoare. Dacă nu se oferă un pariu pentru „Egalitate”, toate pariurile vor fi declarate nule. Pariurile vor fi oferite în mod normal, în funcție de perechile de jucători sau de grupurile din turneu. În cazul în care 2 sau 3 mingi sunt rearanjate, pariurile vor fi evaluate după perechile inițiale. Regulile „dead heat” se aplică la pariurile pe 3 mingi.